söndag 26 oktober 2008

Att ta tillvara på rester...

Jag är en sån som inte kan slänga några matrester. Jag spar små såsskvättar, vinskvättar, rester av bulgur/quinoa/ris/pasta, sopprester och andra matrester - ÄVEN om det inte räcker till en hel portion. För ett, tu, tre kan du skrapa ihop en hel måltid!

Häromdagen blandade jag ihop två sopprester av olika fisksoppor. Den nya fisksoppan blev nästan godare än originalen! Underbart! Jag blir ofta glatt överraskad då jag blandar soppor. Likaså när det gäller såser. En liten såsrest blandas med en annan såsrest och vips har du fått en ny, god sås! Naturligtvis måste man ha lite känsla för vad som passar... ;)

Blir det vin kvar i flaskan efter lördagsmiddagen - ja, då fryser jag in i lämpliga portioner och har i sås, gryta eller köttfärssås. Perfekt!

Rester av bulgur/quinoa/ris/pasta kan man ta fram och värma så går vardagsmiddagen snabbt. Eller varför inte ha i en soppa?

På helgluncherna plockar jag ofta fram små portioner ur frysen och så blir det en liten "buffé". Barnen tycker det är roligt att få äta lite av varje.

Är du som jag eller hur gör du med dina rester? Har du några bra tips att dela med dig av?

2 kommentarer:

Nina sa...

jag önskar att jag vore som du, men här slängs det jättemycket mat istället.. resterna brukar stå i kylen några dagar sen åker dom iväg i soporna.. =/

fruktsallad sa...

Då är det hög tid att sätta stopp för det! ;)