Idag blev det rester från rådjurssteken häromveckan. Jag gjorde en ny sås och var lite inspirerad av min kollega som gjort en sås med rödvin bland annat. Den blev riktigt god faktiskt! Kul att variera sig lite...
4 portioner
2 ½ dl vatten
2 msk vetemjöl
1 dl rött vin (matlagningsvin går bra)
1 kalvbuljongtärning
2 tsk soja
1-2 tsk balsamvinäger
½ dl laga lätt grädde
Vispa ihop vatten och mjöl i en kastrull. Låt koka upp, tillsätt vin, buljong, soja och vinäger. Låt puttra 5-10 minuter. Häll på slutet i grädden. Smaka av.
1 kommentar:
Hejsan vännen
Nu är vi hemma och har haft det kanon! Vad underbart det är att resa:) Maten var också god..oxfilé, pizza,pasta kyckling/bacon sallad, toast mm. Såg nu att du också har gjort god mat den senaste tiden. Förstår att ni har fullt upp!
Vi ses om drygt två veckor. Det ska bli kul:)
Kram fam Granath
ps Ska vi fira din födelsedag då eller blir det något annat tillfälle..bara så vi vet..hi hi
Du kan svara på min mail..
Skicka en kommentar