Idag frågade sonen vad vi skulle äta till middag. Han ville absolut INTE ha fiskgratäng, men jag sade åt honom att han kunde vänta och se tills han smakat i alla fall. Kanske skulle mamma göra en god gratäng? Så fort han såg fiskgratängen utbrast han: "Vilken god!" Och så slank det ner två portioner. "Nu gillar jag räkor", lät det efteråt. Minsann! :)
Till 2 vuxna och 2 barn:
Till 2 vuxna och 2 barn:
400 g sej
lite salt
räkor eller kräftstjärtar
Såsen:
3 dl vatten
drygt 2 msk vetemjöl
1 dl laga lätt-grädde
1 fiskbuljongtärning
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
1 dl riven smakrik ost, 17%
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i mindre bitar, lägg i form och salta. Tillaga i ugnen ca 10-15 min. Häll bort vätskan som bildats. Vispa ihop 2 dl vatten och vetemjölet i en liten kastrull. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt resten av vattnet, grädden och fiskbuljongtärningen. Låt puttra några minuter. Tillsätt gräslök och dill.
Höj värmen till 250 grader. Lägg räkor eller kräftstjärtar över fisken. Häll såsen över och strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen ca 10 minuter. Kolla så att fisken är färdig, vit och fast. Servera med potatis och kokta grönsaker förslagsvis.
lite salt
räkor eller kräftstjärtar
Såsen:
3 dl vatten
drygt 2 msk vetemjöl
1 dl laga lätt-grädde
1 fiskbuljongtärning
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
1 dl riven smakrik ost, 17%
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i mindre bitar, lägg i form och salta. Tillaga i ugnen ca 10-15 min. Häll bort vätskan som bildats. Vispa ihop 2 dl vatten och vetemjölet i en liten kastrull. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt resten av vattnet, grädden och fiskbuljongtärningen. Låt puttra några minuter. Tillsätt gräslök och dill.
Höj värmen till 250 grader. Lägg räkor eller kräftstjärtar över fisken. Häll såsen över och strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen ca 10 minuter. Kolla så att fisken är färdig, vit och fast. Servera med potatis och kokta grönsaker förslagsvis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar