Idag blev det ett nytt fiskrecept som gick hem! :) Det var ett gammalt recept som jag ändrade på (bara för att jag alltid har sådan prestationsångest att laga något nytt...). Receptet hette då Dagisfrökens ugnsfisk och nu döpte jag därför om det till Hk-frökens ugnsfisk. Fiffigt va?! ;) I alla fall, det blev sej på en bädd av fänkål, purjolök och morot - och ett täcke av mini fraiche, ost och örtkryddor. Grönsakerna blir saftiga och goda av att tillagas tillsammans med fisken. Serverade med potatismos för en gångs skull, det är vi inte bortskämda med nuförtiden! Fast jag gillar inte mos lika mycket längre...
2 vuxna och 2 barn
1 liten fänkål
2 morötter
15 cm purjolök
2 tsk olja
salt
400 g sejfilé
2 dl mini fraiche
1 dl riven, mager lagrad ost
½ tsk oregano
½ tsk basilika
salt, peppar
½ tsk potatismjöl
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa fänkålen (skär bort mittpartiet) och strimla den. Strimla morötterna med en potatisskalare och strimla purjolöken. Fräs grönsakerna i olja några minuter. Salta. Lägg över dem i en ugnssäker form. Skär fisken i mindre bitar och lägg på grönsaksbädden.
Blanda samman ingredienserna till täcket och bred över fisken. Gratinera i ugnen ca 20 minuter. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar