Testade ännu ett recept från Soppor, bröd och röror. Det blir mycket gott att använda sig av potatis i bröd. Förut har jag testat med kokt potatis så nu blev det en ny variant med rå potatis. Kul! Modifierade receptet som vanligt...
En stor limpa:
50 g jäst
3 dl vatten
2 msk rapsolja
2 tsk salt
2 dl råriven potatis
3 dl grahamsmjöl
2 dl havrekli
3-4 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Häll på saltet och vänta tills jästen löst sig. Tillsätt sedan kallt vatten, olja, potatis, grahamsmjöl och havrekli. Tillsätt vetemjölet lite i taget tiil degen blir smidig. Jäs 1½-2 timmar under bakduk. Knåda degen och forma en stor rund limpa. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och jäs under duk ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda på nedersta falsen ca 45 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar