söndag 7 oktober 2007

Potatis- och purjolökssoppa


Mycket enkel, god och billig soppa! Jag tycker att det blir gott att ha i vita bönor vid servering. I alla fall bör den kompletteras med något mer mättande, kesoknäcke är också en god idé. Resten av familjen åt pannkakor, men det äter jag själv inte nuförtiden...

4 portioner
1 purjolök
1 msk olja
12 potatisar
1 liter vatten
1 liten vitlöksklyfta
2 tärningar hönsbuljong
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk timjan
3 dl mjölk
salt, peppar
ev persilja

Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala, skölj och skiva potatisen tunt. Fräs löken i olja några minuter. Tillsätt potatis, vatten, hackad vitlök, timjan och buljongtärningar. Låt koka upp och koka på svag värme tills potatisen gått sönder. Tillsätt mjölk och smaka av med salt och peppar. Vispa eventuellt i soppan så att potatisen mosar sig ännu mer.

Inga kommentarer: