Jag kunde inte låta bli att testa en ny, spännande variant av köttfärssås, som jag hittade i Caroline Hofbergs Marocko på ett fat. Jag tyckte den blev jättegod, men övriga familjen gillar traditionell köttfärssås bättre. Jag serverade med spagetti men man kan också ha couscous eller ris.
Marockansk köttfärssås
4 portioner
ca 500 g lamm- eller nötfärs
1 stor gul lök, fint hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
olivolja
2 tsk paprikapulver
1 kuvert saffran
1 kanelstång
1 msk färskriven ingefära
1 tsk malen spiskummin
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
1oo g katrinplommon, delade
salt, peppar
Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter, utan att det tar färg. Lägg i köttfärs och chili och låt det bryna med. Blanda i kryddorna och låt dem fräsa med en stund. Tillsätt tomater, vatten, buljong och koka såsen under lock ca 20 minuter (längre om du har tid).
Lägg i kikärtor och katrinplommon och fortsätt koka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
3 kommentarer:
låter spännande- men jag håller nog med din familj- köttfärssås ska smaka vanlig köttfärssås :)
kram o ha en bra helg!
hihi, jag är en hemsk mamma som bara testar massa nytt! :)
Kul, den boken köpte jag på bokrean. Har dock inte hunnit laga något ur den men nu blev jag sugen på att testa den här köttfärssåsen. Får se vad mannen säger... :)
Skicka en kommentar