söndag 22 mars 2009

Läckra kladdiga chokladformar


Oj, så fort helgen har gått. Först nu ikväll har jag tid att sätta mig framför datorn. Idag har jag pysslat i köket en massa. Bakat bröd, kokat en rejäl omgång kikärtor, lagat mat, förberett morgondagens middag osv.

Föräldragruppen var här idag och det var väldigt trevligt. Jag bjöd bland annat på dessa läckra kladdiga chokladformar, som jag knyckt receptet på hos Matplatsen. Jag är så fräck så att jag skriver receptet här med:

Läckra kladdiga chokladformar
30 st

Kakan:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smällt smör
30 folieformar (av mazarintyp)
Blanda detta och klicka i smeten i formarna. Det räcker med ca 1 msk/form!! Ställ in i ugnen 10-12 min 200 grader.
Fyllningen:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna (inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om). Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Och sen plockar man bara fram dem strax innan de ska serveras, de smakar bäst lite halvtinade.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jippi! Dessa "kondis"kakor har jag letat recept efter =) Nu blir det baka av här hemma.
Tackar tackar!

lina sa...

Dessa godsaker har jag också testat, och alla gillar dem. Godast att servera lite halvtinade tycker jag.

Anonym sa...

De var jättegoda, men man känner sig lite ohyfsad när man sitter och slickar rent folieformen....

Anonym sa...

Ska det verkligen vara 2 tsk vetemjöl i såsen? Låter så lite.