tisdag 24 mars 2009

Havrescones med kummin


Testade att göra scones med havregryn och det blev jättegott! Föräldragruppen fick smaka på dessa i söndags. Vet att en del inte gillar kummin så det kan man ju utesluta om man vill...

Havrescones med kummin
4 runda kakor (16 bitar)

4 dl havregryn
4 dl vetemjöl special med fullkorn (eller vanligt vetemjöl eller siktat dinkel)
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
2 tsk hel kummin
½ dl olja
3½ dl fil, yoghurt eller mjölk

Blanda först de torra ingredienserna. Rör ner olja och fil och blanda raskt ihop till en kladdig deg. Lägg upp i fyra högar på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta ut till runda kakor med mjölade händer. Skåra kakorna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter vid 250 grader.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mmm vad goda dom såg ut!
Älskar nybakt & hemmabakat bröd, kanske därför jag bakar det & annat så ofta ; )