lördag 18 oktober 2008

Snabba solrosmuffins


Dessa bröd är en blandning av bröd och muffins. Jättegoda alldeles nybakta och varma. Man kan äta dem som de är eller ha på lite god marmelad. Passar till helgfrukosten eller som fika om man inte vill ha något sött. Kanske till en soppa? Jag bakade dessa med en liten grupp elever och de tyckte de var mycket goda. Framförallt enkla att göra så det går snabbt att svänga ihop något gott! :) Njut till en kopp te!

Snabba solrosmuffins
ca 12 små


2 dl fil
½ dl rapsolja
1 ägg
ca 75 g ost, gärna lagrad mager
2 dl dinkelmjöl, siktat
1 dl havregryn
1½ tsk bakpulver
2 krm salt
3 msk solrosfrön
1 msk sesamfrön

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda fil, olja och ägg i en skål.
3. Blanda dinkelsikt, havregryn, bakpulver, salt, solrosfrön och sesamfrön i en annan skål.
4. Rör ner mjölblandningen i filblandningen.
5. Riv osten och tillsätt den.
6. Fyll muffinsformar med ca ½ dl smet/deg.
7. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det ska jag testa att baka någon gång! Tack för receptet. :)

Hanna sa...

Låter jättegoda, måste testas!

Anonym sa...

mm.. ser gott ut & låter gott! önskar att jag tog mig tid att baka lite oftare..

Anonym sa...

hej igen! jag har svarat på dina frågor ang. Zakynthos i min blogg, under din kommentar.. :)

kram

lina sa...

Låter supergott!!! Ska testa nästa helg!