onsdag 8 oktober 2008

Kräftpasta med dillpesto


Jag har länge tänkt göra dillpesto eftersom jag har så mycket dill i frysen. Så har jag gått och tänkt på att dillpesto skulle passa utmärkt ihop med kräftstjärtar. Och det gjorde det! :) Jag blandade den kokta pastan med pesto och kräftstjärtar. Gör man peston innan går det hur snabbt som helst att få till en middag. I morgon ska jag lägga till avocado i matlådan, det tror jag blir gott!

Dillpesto
en liten burk

2 dl hackad, fryst dill
½ dl basilika, fryst
½ dl hasselnötter
½ dl lagrad ost, t ex prästost
1 liten vitlöksklyfta
½ dl olivolja
ev 1/4 dl vatten
salt, peppar

Mixa samman ingredienserna (utom vatten, salt och peppar). Späd ev med lite vatten och smaka av med salt och peppar.

Kräftpasta med dillpesto
4 portioner

Pasta av valfri sort och mängd

4 msk dillpesto
2 burkar kräftstjärtar i lake, avrunna
ev tärnad avocado

Koka pastan. Blanda med pesto och kräftstjärtar (ev avocado). Servera med morotsstavar eller kokta grönsaker såsom broccoli, brysselkål och haricot verts.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det ser ju jättegott ut även om jag inte är sådär jätteförtjust i pesta! Dillpesto har jag visserligen aldrig smakat och jag gillar ju dill och kräftor så det kanske jag skulle tycka om :)