tisdag 21 oktober 2008

Gulash


Det är så smidigt att laga middag när man förberett kvällen innan. Att tillaga en köttgryta tar sin lilla tid, men är så enkelt ändå! Den sköter sig själv ett par timmar på spisen och är därför inte speciellt jobbigt att förbereda en kväll. Denna gång blev det en gulash, som blev väldigt omtyckt här hemma! Den är mustig och god med smak av paprika, kummin och kanel. Underbart! Glömde dock att ha i en strimlad paprika den sista halvtimmen... Jag serverade med kokt potatis och lite wokade grönsaker, men man kan servera ris, bulgur eller quinoa till om man hellre vill det. Eller varför inte servera med en klick yoghurt och lite bröd? Inspirationen kom från ICA.

Gulash
5-6 portioner

ca 1 kg benfritt nötkött, t ex fransyska, högrev
lite margarin att bryna köttet i
1 stor gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tetra tomatkross à 500 g
3-5 dl vatten
1 msk hel kummin
1 msk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
½ tsk kanel
1 tsk socker
2 kalvbuljongtärningar
1 tsk mejram
salt, peppar

Skär köttet i 2*2 cm tärningar. Bryn dem runt om i lite margarin och lägg över i en gryta. Tillsätt alla ingredienser (börja med den mindre mängden vatten) utom salt och peppar. Låt koka upp och puttra på svag värme under lock 1½-2 timmar tills köttet är mört. Späd eventuellt med lite vatten under tidens gång. Smaka av med salt och peppar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

mm.. gott med gulash- det var jättelänge sen jag åt det..

Anonym sa...

Åh,gulash är ju så gott!! Jag brukar göra med köttfärs och chorizokorv men du gjorde på riktigt sätt ju!! Det ser verkligen underbart gott ut!!

Anonym sa...

mm vad gott! =)

Anonym sa...

Åh vad jag vill äta gulasch snart!