Fiskbiffar eller burgare är något som verkligen går hem i denna familj! Kul. Sonen äter så att det nästan sprutar ut ur öronen... ;) Ett bra sätt att variera sin fisk på. Jag använde mig av pangasiusfilé, men man kan även använda exempelvis sej.
Fiskburgare med rotsaker och pestoyoghurt
4 portioner
Rotsaker:
potatis och rotfrukter av valfri sort och i valfri mängd
lite olja
salt, timjan
Skär potatis och rotfrukter i bitar. Lägg i en form och blanda med lite olja, salt och timjan. Rosta i ugnen ca 30 min vid 225 grader.
Fiskburgare:
500 g pangasiusfilé
500 g pangasiusfilé
½ gul lök
1 ägg
1 tsk salt
peppar
2 msk hackad dill
1 msk hackad basilika
½ msk potatismjöl
Skär fisken i bitar och lägg i matberedare tillsammans med resten av ingredienserna. Kör till en jämn smet. Forma biffar och stek i lite olja några minuter på varje sida.
Pestoyoghurt:
1-2 msk röd pesto
2 dl turkisk yoghurt
salt, peppar
Blanda samman i en skål. Låt dra i kylen en stund.
4 kommentarer:
Mmm, fiskbiffar är jättegott! Jag gjorde thailändska en gång... dom kan jag verkligen rekommendera!
Åh, så gott med fiskburgare! Hade tänkt äta det i veckan, men då med lax tror jag.
hanna: det verkar gott med thailändskt, ska kika in på din blogg! :)
lina: lax har jag faktiskt inte testat att göra biffar av men det skulle jag vilja göra!
Hej Malin! Bra idé med fiskburgare. Har en påse med sån där pangu-knasig fisk i frysen och nu vet jag vad jag ska koka ihop! Härligt. Många kramar kattis i valbo (som ska skriva snart...)
Skicka en kommentar