Egentligen funderade jag på att grilla kycklingen, men så blev vi så sugna på en krämig pasta istället. Då fick det bli så. En mild historia. Vill man kan man komplettera med lite vitlök och mer örtkryddor.
Kycklingpasta med sparris och sockerärtor
4 portioner
600 g kycklingfilé, strimlad
2 små färska gula lökar (eller ½ vanlig gul lök), strimlade
lite margarin att steka i
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
1 dl laga lätt-grädde
ca 100 g cream cheese vitlök och örter (gärna lättvariant)
75 g sockerärtor, halverade
8 stjälkar sparris, delade i bitar
Fräs kyckling och lök i en stekpanna. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt vatten, vin och buljongtärning. Låt puttra ca 10 minuter, under lock. Tillsätt grädde och cream cheese. Puttra ytterligare 5 min. Tillsätt sockerärtor och sparris och puttra 2-3 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Kycklingpasta med sparris och sockerärtor
4 portioner
600 g kycklingfilé, strimlad
2 små färska gula lökar (eller ½ vanlig gul lök), strimlade
lite margarin att steka i
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
1 dl laga lätt-grädde
ca 100 g cream cheese vitlök och örter (gärna lättvariant)
75 g sockerärtor, halverade
8 stjälkar sparris, delade i bitar
Fräs kyckling och lök i en stekpanna. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt vatten, vin och buljongtärning. Låt puttra ca 10 minuter, under lock. Tillsätt grädde och cream cheese. Puttra ytterligare 5 min. Tillsätt sockerärtor och sparris och puttra 2-3 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
2 kommentarer:
sockerärter är ju så gott och krispigt!
Carolina: mm, det är supergott!
Skicka en kommentar