torsdag 24 juli 2008

Grillad fläskfilé med nektarinyoghurt


Nektarinyoghurt var verkligen en hit! Den kommer jag att göra fler gånger i sommar (hur ska jag hinna med att göra alla goda såser och röror?). Fick inspirationen från Allt Om Mat där de gjort med persikor. Kanske har Arla ett recept också, minns inte riktigt. Jag serverade den till grillad fläskfilé (som jag marinerat i soja, olja, curry, vitlök, honung, salt och peppar) och bacon- och grönsaksspett, samt ugnsrostade rotsaker.

Nektarinyoghurt
4 portioner


2 nektariner
½ rödlök
2 dl turkisk yoghurt
3 msk mango chutney, gärna sweet & spicy
salt, peppar
Tärna nektarinerna och hacka rödlöken. Blanda samman alla ingredienser och låt vila någon timme i kylen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

oj, det där lät som en röra jag skulle tycka om! har ju fått lite fnatt på mango chutney tillsammans med krämiga saker och nektarin är ju supergott också! sharonfrukt eller mango kanske också skulle passa bra? :)

meadagar sa...

Jag har hittat en bok som jag måste skaffa: "Soppor, röror och bröd". Den är säkert något för dig också.

fruktsallad sa...

Anna: Mango skulle säkert passa bra! Sharonfrukt vet jag itne ens om jag har smakat. Eller jo, det har jag ju, det är gott!
Ha det bra!

Meadagar: Jamen, den boken är underbar! Jag har den, soppoman som jag är! :) Kramisar!

Anonym sa...

välkomna hem!! det låter som ni har haft det mysigt, härligt! har ni tid att komma och hälsa på nästa vecka?

lina sa...

Lät riktigt gott till grillat! Kan tänka mig att det smakar bra till kryddigt!

fruktsallad sa...

linda: tackar! Japp, jag vill tillbaka! Vi vill gärna komma och hälsa på, men värmen kan gärna ge sig lite... Vi har två veckors ledighet kvar nu.

lina: Ja, jag har nog fått dille på att ha frukt i röror och sallader! :)