Inspirerades av en av mina favoritkokboksförfattare Anna Bergenström. Hon har mycket goda soppor.
ca 5 portioner
kokt lammkött från ca 1 kg lamm, t ex bog eller bringa (här ser du hur jag förbereder köttet)
9 potatisar, tärnade
2 morötter, tärnade
2 gula lökar, hackade
1 purjolök, strimlad
1,4 liter vatten
3-4 kalvbuljongtärningar
1 tetra tomatkross à 500 g
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
2 tsk timjan, torkad
2 vitlöksklyftor, pressade
saften från ½ apelsin
salt, peppar
Lägg rotfrukter och lök i en stor kastrull och låt koka upp med vatten, buljong, tomatkross, puré och kryddor (vänta med apelsin, salt och peppar). Låt koka under lock 30-45 minuter. Tillsätt köttet skuret i bitar efter ca 20 minuter. Smaka på slutet av med apelsinsaft, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar