Denna gryta (inspirerad från Arla) gjorde jag på juldagen eftersom vi hade glögg kvar sedan julafton. Jag var dock inte alls sugen på den efter all julmat så jag frös in den tills vidare. Idag passade det bra efter att ha trängts med halva Uppsalas befolkning på en stor matvaruaffär...
Till ca 5-6 personer
800 g fransyska
2 rödlökar
margarin att steka i
2½ dl vinglögg
3 dl vatten
1 kalvbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
½ tsk sambal oelek
½ dl fryst persilja
2 dl mini fraiche
ev maizena redning
1 dl sötmandel, skållad
Skär köttet i grytbitar och bryn dem runt om i lite margarin. Strimla löken. Lägg kött och lök i en gryta. Tillsätt glögg, vatten, buljongtärning, soja och sambal. Koka upp och låt grytan puttra med lock ca 2 timmar. Tillsätt persilja och mini fraiche. Red eventuellt med lite maizena och lägg i mandeln.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar