söndag 9 december 2007

Kycklinglasagne med keso och mozzarella


Har länge tänkt göra kycklinglasagne och äntligen blev det av. Jag hade färdigstekt kyckling i frysen som användes. Det blev mycket gott.

6 portioner

2 små gula lökar, hackade
1 stor morot, grovriven
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tetror med krossade tomater
3-4 msk tomatpuré
2 hönsbuljongtärningar
ca 500 g färdigstekt kyckling, skuret i tärningar
blad från en kruka basilika
salt, peppar

3-4 dl keso, gärna mini
125 g mozzarella, skivad
ca 12 lasagneplattor, helst fullkorn
1 dl riven lagrad, mager ost

Koka lök, morot och vitlök med tomatkross. Lägg i buljongtärningar och tomatpuré. Puttra med lock ca 15 min. Tillsätt kycklingköttet, basilika och smaka av med salt och peppar.

Varva lasagneplattor, tomat/kycklingsås, keso och mozzarella i en ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över riven ost. Gratinera i ugnen ca 25 min på 225 grader.

2 kommentarer:

Sandra sa...

Gott! Det här ska jag göra i veckan!

fruktsallad sa...

Ja, det får du göra! :)Hoppas du blir nöjd.