onsdag 27 februari 2008

Röd pestosej med rotfruktskross


Idag blev det ingen hit vid middagsbordet. Fisken var god, sa mannen, men moset låg kvar på tallriken och vad det innebär kan ni nog lista ut... :( Jag har nog aldrig lagat något innan som han inte ens kunde tänka sig att äta upp. Besviken blir man ju såklart, men glad att det inte var mitt egenkomponerade recept. Det var från Saras kök, en underbar bok för övrigt! Själv gillade jag moset (eller krosset som det heter i boken) jättemycket och det passar alldeles utmärkt till fisk! Om man gillar citron, vill säga... Kanske skulle jag ta något mindre citron om jag gör det igen.

Rotfruktskross
4 personer
800 g potatis
200 g palsternacka
200 g rotselleri
1 grönsaksbuljongtärning
saft och finrivet skal av 1 citron
1 msk olivolja
1 krm vitpeppar (här tog jag svartpeppar...vet inte ens om jag äger vitpeppar!)
1 knippa dill (jag tog fryst dill, 1-2 msk)

Skala och skär potatis, palsternackor och rotselleri i bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka cirka 15 minuter. Häll av vattnet. Rör ut buljongtärningen i 1 dl kokande vatten. Häll i citronsaft och skal, samt olivoljan. Krydda med vitpeppar. Häll buljongen över rotsakerna och mosa med en potatisstöt eller en visp (jag tog vispen). Hacka dillen och rör ner i moset.

Röd pestosej
2 vuxna och 2 barn
400 g sej
salt, peppar
2 soltorkade tomater, strimlade
1 msk rostade solrosfrön
2 msk riven parmesanost
lite pressad vitlök, 1/4-1/2 ungefär
½ dl mini fraiche

Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Mixa ihop övriga ingredienser och bred över fisken. Tillaga i ugnen vid 225 grader ca 20 minuter.

1 kommentar:

meadagar sa...

Fisken verkar jättegod. Den ska jag testa snart!
Kram!