torsdag 21 februari 2008

Mazariner


Igår kväll behövde jag lite att göra för att tänka på annat... Helgfikat blev därmed räddat! Det är lite pyssligt att göra mazariner, men det blir så gott! En av våra favoriter när det gäller fikabröd, definitivt! :)

För övrigt gick det bra med dottern idag. Så nu har hon en glugg där fram, några år för tidigt! Det var så skönt att se henne äta nu i eftermiddag. Glass. Och hon drack mjölk som om hon inte sett det förut. Till middag blev det pannkaka och det gick ner det med.

Åter till mazarinerna (recept från Sju sorters kakor):

18 st

3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g margarin
knappt ½ dl socker
½ ägg

Fyllning:
50 g margarin
150 g mandelmassa
2 ägg
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver

Florsocker + vatten till glasyr

Arbeta ihop mjöl, bakpulver, margarin, socker och ägg till en mördeg (gärna i matberedare). Låt degen stå kallt några timmar. Tryck eller kavla ut degen i mazarinformar.

Rör margarinet smidigt, tillsätt mandelmassan (riven) och äggen, ett i taget. Rör ner mjöl och bakpulver. Jag kör allt i matberedaren så det blir en jämn smet. Fördela fyllningen i formarna.

Grädda mitt i eller i nedre delen av ugnen, vid 200 grader, ca 15 min. Låt kakorna svalna och bred på en glasyr som du gör av florsocker och vatten.

1 kommentar:

meadagar sa...

Skönt att det gick bra med lilla tjejen!
Kram!