onsdag 20 februari 2008

Indisk linssoppa med spenat


Idag har min gamla kompis L varit här och hälsat på med sin lilla dotter E. Vi har inte träffats på mycket mycket länge (vi kunde knappt minnas när det var faktiskt!), så det var jättekul! Hon var sig lik i alla fall. Jag gjorde en indisk linssoppa och serverade med nybakta fröbullar.

4-5 portioner

2 gula lökar, hackade
2-3 vitlöksklyftor, hackade
2 potatisar, tärnade
1 msk olja
2 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 tsk garam masala
½ tsk kanel
1 liter vatten
500 g tomatkross
2½-3 dl röda linser
2 hönsbuljongtärningar
ca 125 g fryst bladspenat
1 tsk salt
peppar
fryst persilja

Fräs lök och potatis i olja ett par minuter, utan att de tar färg. Låt kryddorna fräsa med ett par minuter. Tillsätt vatten och tomatkross och låt det koka upp. Lägg i linser och buljongtärningar och låt soppan koka på svag värme 20-30 minuter. Blir soppan för tjock kan du späda med lite vatten. Tillsätt mot slutet spenat, salt och peppar. Strö över hackad persilja innan servering.

3 kommentarer:

Anonym sa...

super gott kan jag intyga!

M sa...

Fick ju lov att kika in var det var för soppa som kussen pratar så varmt om..Man blir ju hungrig när man ser alla mumsiga recept...

meadagar sa...

Detta måste jag prova. Linssoppa är en av mina absoluta favoriter.