måndag 18 februari 2008

God gratäng som tillbehör!


Till middagens ugnsstekta lax blev jag sugen på att testa en slags gratäng jag hittat på en av mina favoritmatbloggar. Mums, det var så gott! Passade mycket väl till laxen och jag kan tänka mig att det passar till det mesta, precis som det står i receptet. Jag återger receptet såsom jag gjorde, originalet finner du här.

3-4 portioner

6 medelstora potatisar av fast sort
¼ rotselleri
8 cocktailtomater
2 vitlöksklyftor
1 ägg
40 g riven parmesan
1 msk grönsaksfond + 2 dl vatten
1 nypa torkad timjan
1 tsk salt
svartpeppar

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatis och selleri. Halvera tomaterna och pressa vitlöken. Blanda alltsammans med parmesan och ägg och bred ut i en ugnssäker form ev smord med rapsolja. Häll över fond blandad med vatten. Krydda med salt och peppar och strö timjan över. Grädda gratängen i mitten av ugnen ca 45-50 minuter.

3 kommentarer:

meadagar sa...

Låter verkligen supersmaskigt! Rotselleri är så gott att använda i matlagningen. Blir nu riktigt inspirerad att fortsätta matblogga så det blir kanske en separat matblogg så även maken blir nöjd. :)

fruktsallad sa...

Tycker han inte att recepten får dominera? Hihi... Kul att du blir inspirerad!

Kram

meadagar sa...

Nu har jag provat och den var så god som jag trodde! Jag hade i lite extra kryddor och en skvätt havremjölk också. Jag länkade hit för receptet, hoppas det är ok ;)