måndag 4 februari 2008

Fiskgryta med fänkål och paprika


Blev lite inspirerad av A när hon jobbade hos oss i fredags. Hon hade en god fisksoppa med sig. Här blev det dock en gryta med potatis till, eftersom det går hem lite lättare i denna familj... Maken tog om ett par gånger och tog matlåda! :) Ett gott betyg, med andra ord.

För fyra personer
ca 15 cm purjolök, strimlad
1 liten fänkål, skuren i bitar
1 liten röd paprika, strimlad
1 tsk olja
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl mini fraiche
1 msk fryst dill
1 msk fryst gräslök

400 g sejfilé
en bit lax, kanske 200 g
lite skalade räkor, ca 150 g

salt, peppar

Fräs purjo och fänkål i lite olja. Tillsätt paprika, vatten och buljongtärning. Låt puttra med lock ca 10 minuter. Tillsätt mini fraiche, dill och gräslök. Koka upp. Tillsätt fisken skuren i bitar. Sjud tills den är färdig. Smaka av med salt och peppar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

mm..det lät och ser gott ut! ska kanske provas någongång!
fast potatisen får jag nog skippa, ska börja köra GI nu.. spännande faktiskt! ;) så nu efterlyser jag GI-vänlig recept! =D

kramis Nina

fruktsallad sa...

Hallå! Du kan ju servera bulgur till, ett bättre alternativ till potatis om du kör GI. Många av mina recept är ju GI-vänliga med bra tillbehör. Fast om du ska köra strikt utan kolhydrater är det bara att hoppa över t ex bulgur, pasta och servera massa goda grönsaker till istället!

Lycka till!
Kram Malin