lördag 16 maj 2009

Rabarberrutor


Så har jag då använt årets första rabarber till en enkel långpannekaka. Perfekt om man ska bjuda många. Kakorna går bra att frysa och ta fram så många man behöver också. Receptet kommer från Coop.

Rabarberrutor
ca 40 st (fast jag gjorde 48 rätt små)

100 g margarin
2½ dl mjölk
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
ca 400 g rabarber, rå tunt skivad (ca 3/4 liter)
Topping:
1 dl socker
1 msk malen kanel
2 msk potatismjöl

Värm ugnen till 225 grader. Smörj och bröa (eller lägg i bakplåtspapper) en långpanna (30*40). Smält margarinet. Häll i mjölken och värm den lite.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken och fettet. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i formen. Fördela rabarbern ovanpå kakan och strö över sockret blandat med kanel och potatismjöl.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna. Skär kakan i bitar.

Är du i stället sugen på en smaskig rabarberpaj kan du gärna testa någon av dessa:

7 kommentarer:

Danielle sa...

Mmm, det där lät ju jättegott! Jag tycker oftast man bara tänker på rabarberpaj, roligt att ha lite andra förslag på vad man kan göra. Hade säkert varit jättegott med hallon i också!

Sandra drömkaka sa...

Mmm vad goda de såg ut rabarberrutorna, måste baka något med rabarber nån dag snart :)!

Oj då måste du absolut testa baka cupcakes! Det är ju ljuvligt gott plus att de är så roliga att göra! Man får vara kreativ & dekorera hur man vill, roligt värre :)!

Jessica sa...

Ser verkligen toppengoda ut.

Hanna sa...

Åh vad gott!!

Sandra drömkaka sa...

Då får du helt klart ta & baka min browniekladdkaka med dubbeldaim, så god att oj oj oj ;) !

Har bakat idag också en riktigt god chokladgrej :D !

Nina sa...

mmm, gott med rabarber.. kikade på mina häromdagen och undrade om dom är färdiga att ta av? (är lite dåligt på sånt där :) ).

Min favorit med rabarber är en paj som man varvar med jordgubbar.. *mums* sååå gott!

kramkram

Jasmine / Unga Morsan sa...

Mmm... Jag är så sugen på rabarber, har inte ätit något i år ännu! Jag tänkte testa att göra min berömda jordubbs- och rabarberpaj snart. Den är ljuvlig!