Ja, jag vet, jag är verkligen såå insnöad på kikärtor och indiska och marockanska smaker. Men det är ju så gott! Idag hade vi min moster A och mormor I och morfar K på besök. Jag bjöd på en liten indisk vegetarisk minibuffé som bestod av krämig daal, kikärtsgryta med indiska smaker och spenat- och grönsaksröra med feta. Till detta nybakta chapati, kokos, russin, yoghurt, rostade cashewnötter, tomat, gurka... Mums!
Här kommer det goda receptet på kikärtsgrytan (från den lilla boken Snabbt och smalt):
Kikärtsgryta med indiska smaker
4 portioner
1 gul lök, fint hackad
2 vitlöksklyftor, fint hackade
2 tsk rapsolja
2 tsk spiskummin
2 tsk curry
1 sött äpple, i små tärningar
2 bananer, i små tärningar
1 burk krossade tomater (jag hade 500g)
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar kikärtor, sköljda och avrunna
Fräs löken i olja i en kastrull. Låt spiskummin och curry fräsa med någon minut. Lägg i frukt och tomatkross samt en grönsaksbuljongtärning. Låt småkoka med lock ca 20 min (kortare tid är ok om man har bråttom). Tillsätt kikärtorna, låt allt bli varmt och smaka av.
2 kommentarer:
Det där ska jag testa nästa gång jag äter utan sambon... han gillar inte kikärtor tyvärr. Det där ser jättegott ut!
Spenatröra, bra idé. Det ska jag försöka lägga på minnet till nästa gång jag lagar indiskt!
Skicka en kommentar