Maken önskade dessa godbitar under påskhelgen. Jag har gjort dem många gånger men nu var det väldigt längesedan. De blev uppskattade av alla! Kanske passar som gottis hemma hos dig i helgen? Receptet kommer från Vår bakbok.
Bärrutor
ca 30 st
200 g smör eller margarin
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
ca 5 dl färska eller frysta bär, t ex hallon och blåbär
50 g mandelspån
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
ca 5 dl färska eller frysta bär, t ex hallon och blåbär
50 g mandelspån
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 30 x 40 cm). Smält fettet i en kastrull och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i fettet. Blanda till en slät smet. Häll den i långpannan. Fördela bären över kakan. Strö över mandelspånen.
Grädda i mitten av ugnen, vid 175 grader, ca 30 minuter. Lyft ur kakan och lägg långpannan upp och ner över den. Låt kakan kallna och skär den i bitar. Perfekt att frysa.
2 kommentarer:
åhh.. vad gott!
åh vad gott det ser ut!
Skicka en kommentar