fredag 17 april 2009

Bärrutor


Maken önskade dessa godbitar under påskhelgen. Jag har gjort dem många gånger men nu var det väldigt längesedan. De blev uppskattade av alla! Kanske passar som gottis hemma hos dig i helgen? Receptet kommer från Vår bakbok.

Bärrutor
ca 30 st

200 g smör eller margarin
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
ca 5 dl färska eller frysta bär, t ex hallon och blåbär
50 g mandelspån

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 30 x 40 cm). Smält fettet i en kastrull och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i fettet. Blanda till en slät smet. Häll den i långpannan. Fördela bären över kakan. Strö över mandelspånen.
Grädda i mitten av ugnen, vid 175 grader, ca 30 minuter. Lyft ur kakan och lägg långpannan upp och ner över den. Låt kakan kallna och skär den i bitar. Perfekt att frysa.

2 kommentarer:

NIna sa...

åhh.. vad gott!

Sissi sa...

åh vad gott det ser ut!