Blev sugen på att göra en pytt med lax idag. Mycket gott och enkelt! Passar perfekt att servera en kall sås med örter till. Lime fungerar fint i såsen, men uppskattas inte här hemma... Jag serverade även med broccoli, brysselkål och blomkål.
Laxpytt med rotfrukter och örtyoghurt
4 portioner
8 potatisar, tärnade
3 morötter, tärnade
1 bit kålrot, tärnad
olivolja att steka i
1 rödlök, strimlad
4 laxfiléer
salt, peppar
valfri krydda (jag hade en fiskkrydda från Santa Maria, med lite saffran, fänkål, dill, vitlök)
Örtyoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
½ tsk honung
2 msk blandade frysta örter (dill, gräslök, basilika)
salt, peppar
Rör ihop ingredienserna till såsen och låt den stå i kylen och mogna.
Förkoka potatis, morot och kålrot i saltat vatten. Se efter med provsticka att de är färdigkokta, eller nästintill i varje fall. Låt dem rinna av och svalna en stund. Stek tärningarna i olivolja i en stekpanna.
Skär laxen i kuber och stek i olja med rödlöken. Krydda med fiskkrydda (eller valfri), salt och peppar. Blanda med potatisblandningen. Smaka av. Servera med örtyoghurt och kokta grönsaker.
3 kommentarer:
Gud så gott! vi åt också pytt idag, men med matvete och grönsaker. Smidigt tycker jag!
Mmm laxpytt!! Det får det bli snart!
gud så gott.. jag har aldrig gjort laxpytt faktiskt..
Skicka en kommentar