lördag 2 maj 2009

Grillad biff med sparris, grönsaker, marinerad getost och sweetchiliyoghurt


Oj, vad vi grillar nu. Men det är ju så härligt väder, det går inte att låta bli. Grillad biff, sparris och grönsaker på spett fick sällskap av marinerad getost (gudomligt gott!) och yoghurt med sweet chili. Med på bilden kom inte hasselbackpotatisen och grönsalladen... Gissa om vi blev mätta! :)

Jag ger ett marinadrecept i repris, jättegott!

Marinad till ca 1 kilo kött

1 msk soja
2 msk olja
2 tsk timjan
1 msk oregano
2 smulade lagerblad
2 krm svartpeppar
2 små pressade vitlöksklyftor
rivet skal av 1 citron

Blanda samman marinaden och vänd ner köttet (eller jag brukar lägga köttet i en plastpåse och hälla marinaden över). Låt stå svalt några timmar.

Yoghurt med sweet chili

2 dl turkisk yoghurt
2-3 msk sweet chili
1 pressad vitlöksklyfta, liten
salt, peppar

Blanda samman, smaka av och låt stå en stund.

2 kommentarer:

NIna sa...

mmm, man kan inte få nog av grillad mat! :D

kramkram

Hanna sa...

Håller med föregående talare (skrivare), grillat kan man inte få nog av! =)