söndag 10 maj 2009

Baconlindad kyckling med curryrisotto


Blev inspirerad av Pickipicki och testade curryrisotto till kycklingen. Var sugen på att göra fruktsalsa med ananas och mango som tydligen skulle passa till, men det blev aldrig av. Blev mango chutney istället. Hur jag gör kycklingen kan du se här!

Curryrisotto
4 portioner

1 gul lök, fint hackad
2 vitlöksklyftor, fint hackade
½ msk margarin
2 dl arborioris
ca 1 tsk curry
4-5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl parmesanost
salt, peppar

Fräs lök och vitlök med curry i lite margarin. Låt riset fräsa med ett par minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning och puttra på svag värme under lock tills riset är färdigt. Tillsätt ev lite mer vatten och du vill ha det krämigare. Rör ner parmesanost och smaka av med salt och peppar. Servera genast.

4 kommentarer:

Sandra drömkaka sa...

Ja jag har inte heller varit någon yoghurt människa förräns jag smakade den här vaniljyoghurten & hackade i frukt & bär,mums :)!

Såg riktigt riktigt gott ut med baconlindad kycling mmm måste äta något liknande idag till middag :)

fruktsallad sa...

Mmm, bacon runt gör det där lilla extra! :)

Jessica sa...

Låter gott med curryrisotto, det måste testas.

Ha en bra dag!

Nina sa...

det låter gott! (haha, känns som jag alltid skriver samma sak i kommentarerna! ;) )