torsdag 23 april 2009

Mandelfisk


Hurra! Jag lyckades hitta en fiskrätt som hela familjen uppskattade! :) Barnen tycker annars nästan bara om stekt panerad fisk och köpta fiskpinnar (såklart). Mandelfisk var något de gärna kunde tänka sig igen (och jag med för den delen, tyckte det var toppengott!). Jag serverade med potatismos och kokta grönsaker. Receptet kommer från Vår Kokbok.

Mandelfisk
2 vuxna och 2 barn

400 g sej
½ tsk salt
½ dl flytande margarin
½ dl ströbröd
ca 1 dl mandelspån (flagad mandel)
½ dl fryst persilja
knappt 1 krm vitlökspulver (här kan man ta mer om man gillar det...)

Skär den tinade fisken i bitar och lägg tätt i en ugnssäker form. Salta. Blanda margarin, ströbröd, mandelspån, persilja och vitlök. Bred blandningen över fisken. Tillaga mitt i ugnen, vid 200 grader, ca 25 min.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ville bara skriva att det här är min favorit matblogg. Kollar ofta här när jag vill ha inspiration. senast blev det köttbullar i tomatsås. Tack!!

fruktsallad sa...

TACK! Blir såå glad av din kommentar! :) Köttbullarna är jag sugen på snart igen faktiskt! :) Ha en fortsatt bra helg!