lördag 25 april 2009

Klyftpotatis med grekiska smaker till gott grillat



Idag har det ju varit strålande sol och ca 20 grader varmt. Dock lite blåsigt, men härligt härligt! Sonen har fått en ny cykel så det har cyklats fram och tillbaka på gatan hela eftermiddagen. Dottern fick en ny hjälm i varje fall, annars fick hon ärva cykeln... Kan säga att hon var mycket glad.

Vi grillade för andra gången denna månad. Det blev grillspett på bitar av skinkstek. Jag var väldigt osäker på hur det skulle gå och grilla det men hade läst om att det kunde vara lättare om man lindade bacon runt köttet, så det gjorde jag. Supergott! Till spetten ljuvlig tzatsiki, en grönsallad och klyftpotatis med grekiska smaker. Potatisen blev riktigt god:

Klyftpotatis med grekiska smaker

potatis
olivolja
timjan
salt

fetaost
soltorkade tomater, strimlade
svarta och gröna oliver

Lägg potatisen, som du skurit i klyftor, i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja (jag brukar ta max 1 msk till 4 portioner) och blanda med torkad timjan och salt. Tillaga mitt i ugnen vid 225 grader, ca 30-40 min. Fös ihop klyftorna och lägg på fetaost i bitar, soltorkade tomater och oliver. Ställ tillbaka in i ugnen ca 10-15 min.

4 kommentarer:

Carro sa...

Mums vad gott med grillat !
Vad roligt för barnen att få ta fram cyklen =)
Hoppas ni får en solig dag imorgon också ..

Jasmine / Unga Morsan sa...

Åhh vad gott det ser ut! Är sugen på att grilla snart igen..

Nina sa...

det både ser & låter undertbart gott!

å nu längtar jag ännu mer till våran greklandsresa :)

kram

Jessica sa...

Så gott det ser ut. Alltid mumsigt med bacon runt grillat kött.

Hoppas du har en bra måndag!