måndag 1 juni 2009

Dinkelsallad med kyckling och kikärtor


Oh, så härligt varmt det har varit ute idag. Då blir jag sugen på kall mat... och det blev det också. En sallad med dinkel, kyckling och kikärtor. Mums. Serverade med den goda mango chutneysåsen och hembakt bröd, typ detta. Vill du äta vegetariskt är det bara att utesluta kycklingen.

Dinkelsallad med kyckling och kikärtor
ca 6 portioner

3 dl hel dinkel
2 stora kycklingfiléer (alt grillad kyckling)
soja + grillkrydda

1 burk majs
1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
1 förpackning cocktailtomater, delade
1 liten förpackning ruccolasallad
ca 20 cm gurka, tärnad
1 röd paprika, skuren i bitar
1 röd lök, strimlad
vit balsamvinäger (2-3 msk)
salt, peppar

Koka dinkel enligt förpackningen tillsammans med en hönsbuljongtärning. Låt svalna.

Pensla kycklingfiléerna med soja och grillkrydda. Ugnsstek vid 225 grader, ca 25 minuter, se efter att köttet är vitt. Låt svalna och skär i bitar.

Blanda samman alla ingredienserna i en stor skål. Jag använde inte all dinkel. Går utmärkt att frysa och använda vid ett senare tillfälle. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.
Idag valde jag att inte lyxa till salladen något extra, men det passar utmärkt att även ha i:
  • soltorkade tomater
  • oliver
  • fetaost
  • avocado
  • melon

2 kommentarer:

Nina sa...

mums! jag borde verkligen bli bättre på att variera mina sallader också..

kramkram

Jenny sa...

Hej!
Det är första gången jag är här och jag har hittat massor med smaskiga recet - Dinkelsalladen ska jag absolut prova!
Jag kommer snart tillbaka igen :)

Trevlig helg!