fredag 8 maj 2009

Lax med ost- och currytäcke


Denna laxrätt har stått på min "att-laga-lista" i flera månader (hur kommer det sig att en del rätter står där fast det aldrig blir av att laga dem?). Receptet kommer ursprungligen från Allt om mat. Jag ändrade lite... och detta blev resultatet:

Lax med ost- och currytäcke
4 portioner

4 laxfilébitar à 125 g (eller en stor bit på ca 500 g)
salt
ca 20 cm purjolök, strimlad
2 dl mini fraiche
1 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
½-1 tsk curry (jag vågade mig inte på mer än ½ tsk)
salt, peppar
1 dl riven parmesan (eller västerbottenost)

Sätt ugnen på 225 grader Lägg laxen i en form och salta.

Blanda samman purjo, mini fraiche, turkisk yoghurt, pressad vitlök, curry, salt, peppar och parmesanost. Bred röran över laxen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med valfri grynsort (jag hade hel dinkel, mums) och kokta grönsaker.

3 kommentarer:

soya sa...

Åh vad gott det låter :D

bakmammorna sa...

det låter jättegott- vi ska äta lax ikväll så det är kul att se lite olika recept på vad man kan ha på den. är lite inne på fetaost, men det känns lite uttjatat. kanske provar det här!

fruktsallad sa...

Det var verkligen jättegott. Jag gillar annars också fetaost eller chèvre, men det kändes kul att testa något nytt! :)