torsdag 21 maj 2009

Fylld lövbiff i härligt god sås




Lövbiff äter vi inte så ofta, lite för att jag tycker att det är svårt att få köttet riktigt bra. Därför blir det oftast så att jag strimlar köttet och bryner till en pastasås.

Det är också gott att lägga en klick fyllning på lövbiffen, vika och fästa med tandpetare. Sedan bryna köttet och låta det puttra i en god sås. Fyllningen ger god smak åt både kött och sås, då det brukar rinna ut en del.

Idag, på Kristi Himmelsfärd, blev det en festmåltid. Hela familjen åt glatt! :) Jag serverade med ugnsrostade rotsaker och en grönsallad.

Fylld lövbiff i härligt god sås
4 portioner

4 stora eller 8 mindre lövbiffar
margarin att steka i
salt, peppar

Fyllning:
½ ask cream cheese, naturell (använder du smaksatt blir det enklare då du slipper blanda i övriga ingredienser...)

3 soltorkade tomater, strimlade
10 svarta oliver, hackade
3 msk riven parmesanost
½ vitlöksklyfta, pressad
1 msk fryst basilika

Sås:
2½ dl vatten
ca 2 dl grädde av valfri sort
1 kalvbuljongtärning
ev maizena att reda med

Mosa ihop ingredienserna till fyllningen. Lägg en liten klick på varje lövbiff. Blir det fyllning över gör det inget eftersom det kan klickas i såsen senare. Vik ihop biffarna och fäst med ett par tandpetare. Bryn biffarna ett par minuter på varje sida i margarin. Slå på vatten, grädde (+ överbliven fyllning) och smula över buljongtärningen. Låt puttra, gärna med lock en stund, ca 10-15 minuter. Red av med lite maizena om du vill ha såsen tjockare.

5 kommentarer:

bakmammorna sa...

Vilket gott recept!! jag gillar verkligen fylld lövbiff. det ser tokgott ut!

Lisa sa...

håller med om att lövbiff är lite klurigt. lättare att få bra om den får sjud i sås som sagt. lövbiff och dijon är en god kombo=)

Anna sa...

Tack för tipset om pajen! Det var nog kesellan som spökade tror jag.. kanske får prova med bara smör istället? Lövbiff är riktigt gott, men jag har nästan aldrig köpt hem det tror jag... men måste nog nog göra det nu och testa ditt recept :) Ha en fin helg!

Sandra drömkaka sa...

Tackar jag är ju ett bakarfreak & kakmonster så då kan man inte låta bli baka & baka ;)!

Oj oj jag börjar typ dregla då jag ser din fyllda lövbiff & så himla god fyllning & sås! perfekt nu har jag inspiration till middagen :)

Ha en riktigt härlig helg!

Pernilla sa...

oh, hjälp vad sugen jag blev på lövbiff nu :) det där såg himla gott ut måste jag säga! har ju ett helt kilo lövbiff i frysen så det är väl bara att testa till helgen!