tisdag 19 juni 2007

Quinoasallad med korvspett


Idag gjorde jag och barnen en tripp till min mormor och morfar där vi alltid får helt underbar mat. Jag fick laga middagen eftersom mormor var upptagen med att sy upp en klänning åt dottern. Mormor hade valt detta recept från senaste Buffétidningen. Jag gjorde en sås på gräddfil, chilisås och pressad vitlök. Hade isbergssallad i salladen. Det hela blev mycket gott. Melonen passar utmärkt till den starka korven. Ska definitivt testas igen, då med ruccola. Kanske på midsommar?


Quinoasallad med korvspett
Portioner: 4


ca 400 g korv, gärna en blandning av både stark korv och vanlig grillkorv
2 dl quinoagryn
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 galia- eller cantaloupemelon
1/2 gurka
1 gul paprika
1 ask körsbärstomater (250 g)
ca 2 dl rucola eller strimlad isbergssallad
1 tsk örtagårdskrydda

2 dl matyoghurt
3-4 msk sweet chili sauce

Gör så här

1.Tillaga quinoagrynen i vatten smaksatt med buljongtärning, enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och skär melonen i bitar. Dela och strimla gurkan. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj salladen. Skölj och skär tomaterna i halvor.
3.Blanda quinoa med övriga ingredienser. Smaksätt med örtagårdskrydda.
4.Rör ihop matyoghurt och sweet chilisås.
5. Skär korven i lagom bitar och trä upp på spett. Grilla eller stek tills de fått fin färg.
6.Servera quinoasalladen med yoghurtsås, grillade korvspett och grovt bröd.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Detta ska testas här hemma imorgon. Ser mumsigt ut! Kram HIllis

fruktsallad sa...

Kul att man kan inspirera någon! :) kramisar