onsdag 17 februari 2010

Mumsiga linsbiffar med fetaost och solrosfrön


Hm, det känns inte så kul att gå in på bloggen och mötas av "andra advent"... Måste skriva att det är så ROLIGT att många besöker bloggen varje dag trots att det är usel uppdatering här inne. Hoppas att ni finner det ni söker?! Annars bloggar jag ju här. Besök mig gärna när med!

Halv åtta är en helig tid hemma hos oss för då bara måste jag se "Halv åtta hos mig". Det är så kul! Morgonen efter diskuterar jag och kollegan maten och allt runtomkring. Och vi har alltid åsikter... Förra veckan lagade en deltagare linsbiffar som såg grymt goda ut. Jag var bara tvungen att testa dem och de VAR goda också! Kommer definitivt att göra dem igen! Mums. Serverade med bulgur, yoghurtsås med lite vitlök och honung samt en grönsallad.

Receptet kommer från recept.nu.

Mumsiga linsbiffar med fetaost och solrosfrön
4-6 portioner
2 dl röda linser
1 tsk salt
1 krm chilipulver
vatten att koka linserna i

2 st morötter, skalade och rivna
1 st gul lök, finhackad
1 dl solroskärnor, rostade
2 dl boveteflingor (jag hade dinkelflingor)
4 st soltorkade tomater
100 g fetaost

margarin eller olja att steka i

Honungsdoftande yoghurtsås:

2 dl turkisk yoghurt
1 tsk flytande honung
1 st vitlöksklyfta, pressad
salt, efter smak
peppar, efter smak

Koka linser i vatten enligt förpackningens anvisning, i 1 tesked salt och 1 kryddmått chilipulver. Häll av i en sil.
Riv morötter och finhacka löken och bryn i olja. Krossa försiktigt solroskärnorna. Hacka de soltorkade tomaterna. Mosa fetaosten. Blanda ingredienserna med boveteflingorna till en mjuk smet som är lätt att forma till biffar. Stek dem ca 4 minuter på var sida.

Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen och låt stå kallt en stund innan servering.

Inga kommentarer: