Det här är en gammal klassiker som är väldigt god och framför allt väldigt enkel att göra. Receptet kommer från Vår Kokbok.
Toscapäron
6 portioner
1 burk päronhalvor
Toscaglasyr (jag gjorde dubbel sats):
ca 50 g flagad mandel (eller ca 1 dl hackade nötter/mandel)
50 g margarin eller smör
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg frukhalvorna på ett ugnssäkert fat.
ca 50 g flagad mandel (eller ca 1 dl hackade nötter/mandel)
50 g margarin eller smör
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg frukhalvorna på ett ugnssäkert fat.
Smält fettet i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp under omrörning och häll glasyren över frukten. Grädda i mitten av ugnen tills ytan fått vacker färg, ca 10 min. Servera dem ljumma med vaniljglass eller vispad grädde.
Toscapäron gjorde alltid min pappa när jag var yngre...toscasmeten är godast så det ska vara mycket av den:)
SvaraRaderaMm, jag tänkte att jag gör dubbel sats just därför! :) Mums!
SvaraRadera