Jag har länge tänkt göra dillpesto eftersom jag har så mycket dill i frysen. Så har jag gått och tänkt på att dillpesto skulle passa utmärkt ihop med kräftstjärtar. Och det gjorde det! :) Jag blandade den kokta pastan med pesto och kräftstjärtar. Gör man peston innan går det hur snabbt som helst att få till en middag. I morgon ska jag lägga till avocado i matlådan, det tror jag blir gott!
Dillpesto
en liten burk
2 dl hackad, fryst dill
½ dl basilika, fryst
½ dl hasselnötter
½ dl lagrad ost, t ex prästost
1 liten vitlöksklyfta
½ dl olivolja
ev 1/4 dl vatten
salt, peppar
Mixa samman ingredienserna (utom vatten, salt och peppar). Späd ev med lite vatten och smaka av med salt och peppar.
Kräftpasta med dillpesto
4 portioner
Pasta av valfri sort och mängd
4 msk dillpesto
2 burkar kräftstjärtar i lake, avrunna
ev tärnad avocado
Koka pastan. Blanda med pesto och kräftstjärtar (ev avocado). Servera med morotsstavar eller kokta grönsaker såsom broccoli, brysselkål och haricot verts.
Det ser ju jättegott ut även om jag inte är sådär jätteförtjust i pesta! Dillpesto har jag visserligen aldrig smakat och jag gillar ju dill och kräftor så det kanske jag skulle tycka om :)
SvaraRadera