Morotsbröd med keso
ca 20-22 bröd
50 g jäst
3 tsk salt
5 dl vatten
250 g keso
4 dl finriven morot
1 msk flytande margarin
5 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl special med fullkorn
ca 4-5 dl vetemjöl
Lös jästen i saltet. Tillsätt ljummet vatten (kallt om du tänker jäsa länge - jag jäste minst 2 timmar), keso, morot, margarin, grahamsmjöl och vetemjöl special. Arbeta in 4 dl vetemjöl och låt jäsa ca 40 min.
Knåda degen, arbeta ev in lite mer mjöl. Rulla ca 20-22 bullar och lägg på en plåt. Jäs under bakduk minst 20 minuter. Grädda mitt i ugnen, vid 250 grader, ca 10 minuter. Kontrollera att brödet är färdigt.
Googlade på bröd keso och vad får jag högst upp, jo min favoritmatblogg. Så idag har jag bakat detta göda bröd. :-)
SvaraRadera