Blev lite inspirerad av A när hon jobbade hos oss i fredags. Hon hade en god fisksoppa med sig. Här blev det dock en gryta med potatis till, eftersom det går hem lite lättare i denna familj... Maken tog om ett par gånger och tog matlåda! :) Ett gott betyg, med andra ord.
För fyra personer
ca 15 cm purjolök, strimlad
1 liten fänkål, skuren i bitar
1 liten röd paprika, strimlad
1 tsk olja
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl mini fraiche
1 msk fryst dill
1 msk fryst gräslök
400 g sejfilé
en bit lax, kanske 200 g
lite skalade räkor, ca 150 g
salt, peppar
Fräs purjo och fänkål i lite olja. Tillsätt paprika, vatten och buljongtärning. Låt puttra med lock ca 10 minuter. Tillsätt mini fraiche, dill och gräslök. Koka upp. Tillsätt fisken skuren i bitar. Sjud tills den är färdig. Smaka av med salt och peppar.
mm..det lät och ser gott ut! ska kanske provas någongång!
SvaraRaderafast potatisen får jag nog skippa, ska börja köra GI nu.. spännande faktiskt! ;) så nu efterlyser jag GI-vänlig recept! =D
kramis Nina
Hallå! Du kan ju servera bulgur till, ett bättre alternativ till potatis om du kör GI. Många av mina recept är ju GI-vänliga med bra tillbehör. Fast om du ska köra strikt utan kolhydrater är det bara att hoppa över t ex bulgur, pasta och servera massa goda grönsaker till istället!
SvaraRaderaLycka till!
Kram Malin