Kalops med lövbiff testade jag idag. Gott tyckte jag och dottern. Maken åt men ville inte ha matlåda... :( Sonen tyckte det var godare än tacos... tills vi förstod att det bara var de inlagda rödbetorna som var så goda! Hi hi... Receptet, ett enkelt sådant, är Caroline Hofbergs:
Snabbkalops
4 portioner
500 g lövbiff, strimlad
2 morötter, tunt skivade
1 purjolök, strimlad
margarin att steka i
1½ msk vetemjöl
8 kryddpepparkorn
4 lagerblad
1 tsk soja
4 dl vatten
1½ msk kalvfond (jag tog en kalvbuljongtärning)
Till servering:
kokt potatis
inlagda rödbetor
kokta grönsaker
Bryn köttet i ett par omgångar i smör i en stekpanna. Lägg tillbaka köttet i pannan, strö över mjöl och rör om. Lägg i morötter, purjo, kryddor, soja och vatten +fond/buljong. Låt koka upp och puttra ca 10 minuter under lock (jag kokade möjligen 20 min).
Det där såg väldigt gott ut! Kalops är en favorit hos mej, så den där ska ja testa!
SvaraRadera