Mm, vilken god lunchlåda jag hade idag! :) Ugnsstekt kycklingfilé (som jag penslat med olja, kryddat med grillkrydda, salt och peppar), kokt mathavre och rostade rotfrukter/grönsaker. Till det en paprikahummus. Jag tycker att det är roligt att variera hummusen lite! Hummus passar till kyckling, kött, rostade rotfrukter eller som pålägg på en skiva gott knäcke.
Paprikahummus
4-6 portioner beroende på hur du serverar
1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
1 bit (ca 80 g) grillad paprika på burk
½ liten rödlök
1 tsk spiskummin
½ tsk paprikapulver
saft från ½ citron
salt, peppar
Mixa samman kikärtor, paprika och rödlök. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Mums vad gott med paprikahummus! Det skall jag absolut testa! :-)
SvaraRaderahmm..mathavre har jag nog aldrig testat, vad smakar det? går det att jämföra med nåt?
SvaraRaderaså sugen jag blev på kycklingfile´!
kram
Paprikahummusen lät jättegott, ska nog ta och testa den.
SvaraRaderaNadja
jennie: det var faktiskt ett gott alternativ till den vanliga! Fast jag gillar nog vanlig bäst ändå...
SvaraRaderanina: Mathavre, det smakar väl inte så mycket egentligen, det är lite tuggigare än ris...
nadja: hoppas att du blir nöjd! :)