söndag 10 augusti 2008

Grillad sparris


Synd att jag så sent har upptäckt grillad sparris! Den redan goda sparrisen blir ännu godare när den grillas! Ett utmärkt tillbehör i all sin enkelhet.

Koka sparrisen i lättsaltat vatten 30 sekunder. Häll av vattnet och kyl sparrisen i kallt vatten. Pensla med olivolja och grilla 1 minut på varje sida så att sparrisen får fin färg. Klart!

5 kommentarer:

  1. Visst är det gott!? Om du inte vill grilla kan du bara skala sparrisen lätt, dela i bitar och steka i olvolja. Du behöver inte eens koka den. Gott t o m med fryst sparris.

    SvaraRadera
  2. Jag gillar sparris men har aldrig ätit grillad nån gång! Nu när du säger att det är så gott måste jag ju testa! :)

    SvaraRadera
  3. lisa: ok, det ska jag testa. Men måste jag skala den innan?

    anna: ja det får du göra! :)

    SvaraRadera
  4. det där är så gott! jag brukar hyvla parmesan över :)

    SvaraRadera
  5. carolina: ja, det är gott kan jag tänka mig!

    SvaraRadera