4 port
1 stor gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, varav två hackade och en pressad
1 msk olja
½ tsk mald kanel
½ tsk kardemumma
1 liter vatten
1 tetra tomatkross
2 grönsaksbuljongtärningar
1 hönsbuljongtärning
2 potatisar, tärnade
2½ dl röda linser
2 msk tomatpuré
salt, peppar
ev citron till servering
Fräs lök och den hackade vitlöken i oljan. Låt kryddorna fräsa med någon minut. Tillsätt vatten, tomatkross, buljongtärningar, potatis, linser och tomatpuré. Låt koka upp och småkoka under lock 20-30 minuter tills linserna mosat sig. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Servera eventuellt med pressad citron (fast jag gillade den nästan mer utan...).
Linser är så gott! Ska testa din variant också.
SvaraRaderaHa det bra! Kram!
Underbart! Tackar!
SvaraRaderaTurkiskt är underbart!