Till efterrätt igår kväll testade jag återigen ett "Allt om mat"-recept. Jag tycker gino är gott i sig, men både jag och maken gillar pajdeg så därför verkade detta recept intressant! Och det blev jättegott! Serverade tillsammans med vaniljglass.
8 pajer
3 dl vetemjöl
150 g kylskåpskallt smör
1 msk strösocker
1 ägg
Finfördela smöret i mjölet, enklast med en matberedare. Tillsätt socker och ägg. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila i kylen.
Fyllning:
2 bananer
2 kiwi
15 stora jordgubbar
50 g vit choklad
Skär frukten i bitar. Dela degen i 8 bitar och kavla ut på mjölad arbetsbänk, ca 17 cm i diameter. Lägg frukt i mitten av rundlarna. Vik över pajkanterna och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen , 225 grader ca 15 min. Riv chokladen fint på rivjärn och fördela chokladen över frukten. Grädda ytterligare ca 5 min tills chokladen fått lite färg. Servera med vaniljglass.
kan man använda nåt annat än jordgubbar som fyllning?? kram hillis
SvaraRaderaDu kan ha vad du vill! Hallon, nektariner, blåbär, päron. Det du gillar! :) Kram M
SvaraRadera