Efterrättsdags IGEN! :) Jag har fått en massa blåbär av svärfar och maken ville ha paj... (ja, jag är svag för pajen med...). Vi hade vaniljvisp till och det var mycket gott!
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
100 g smör
1 ägg
Gör pajdegen, gärna i en matberedare. Mät upp de torra ingredienserna först. Finfördela sedan margarinet i mjölet så att det blir en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 200 grader, 6-7 minuter.
Fyllning:
ca 200 g blåbär (använder du frysta, sila bort överflödig vätska då du tinat dem)
1 msk socker
drygt 1 tsk potatismjöl
Lägg bären i det förgräddade pajskalet och strö över socker och potatismjöl.
Smuldeg:
1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
Blanda de torra ingredienserna, lägg i margarinet och finfördela det till en smuldeg. Strö smuldegen över blåbären, det täcker nästan hela pajen. Grädda strax under mitten i ugnen 20-25 minuter, tills pajen fått fin färg.
Hh så gott!! Nu blir ju jag sugen på blåbärspaj och klockan är inte ens 12 än! Illa, Haha. Jo, testa fiskgratängen, den är verkligen supergod! =)
SvaraRadera